WWW.TRAMPOLINE-KOPEN.TOPLINK.BE
trampoline afvallen trampoline vermageren trampoline dieet trampoline onderhoud trampolinespringen afvallen trampolinespringen overgewicht trampolinespringen obesitas onderhoud trampolines trampolinespringen dieet
Home > Wedstrijd Trampoline Springen

Trampoline - Wedstrijd Trampolinespringen

Wedstrijdtrampoline

Een wedstrijdtrampoline heeft een rechthoekig springvlak van 4,26 meter bij 2,13 meter. Dit springvlak bestaat uit 6 mm en 4 mm gevlochten witte strings verdeeld in een vakken, door middel van rode lijnen, met een kruis in het midden.

wedstrijdtrampoline springen springen trampoline wedstrijd

Door het kruis kan de trampolinespringer zien waar het midden is en de veerkracht van de trampoline maximaal is. Het springvlak is aan een frame gemonteerd met 118 stalen veren. De afmeting van een wedstrijdtrampoline is 5,20 m bij 3,05 m. De wedstrijdtrampoline staat 1,18 m boven de grond.

Wedstrijd Trampolinespringen

Sinds 2000 is trampolinespringen een olympische sport. In 2008 in Peking wonnen Chunlong Lu en Wenna He.

Je hebt individuele wedstrijden, synchroon wedstrijden en teamwedstrijden trampoline springen. De oefeningen worden beoordeeld naar moeilijkheidsgraad en uitvoering van de trampolinesprongen.

Bij synchroon trampolinespringen springen twee dames of heren precies tegelijkertijd dezelfde sprong even hoog.

Bij trampolinewedstrijden word je verdeeld in groepen C (beginners), B en A (top) en per leeftijd.

Een trampolinewedstrijd bestaat uit drie oefeningen. Elke oefening moet juist tien trampolinefiguren omvatten. De eerste oefening is een verplichte oefening, de tweede en derde zijn een keuze oefening.

Een trampoline oefening bestaat uit een continue, ritmische reeks van 10 trampolinesprongen. De trampoline sprongen kunnen van voet naar voet zijn, maar ook naar zit, rug of buik en weer terug. Een trampoline oefening mag geen rechtstandige sprongen bevatten.

tweedehands laptop - bieber tattoo - anti stress tips - webwinkel starten - vouwfiets kopen - haaruitval stress - wellness weekend
 webdesign